طريقة عمل صينية سمك بالبطاطس والليمون

المقادير :
7 x عدد عيدان كرفس
4 x عدد ليمونة
3 x عدد طماطم (مقطعة شرائح)
2 x عدد سمكة كاملة
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس (أو حسب الرغبة)
2 x عدد بطاطس (مقطع حلقات أو قطع أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x عدد بصلة (مقطعة شرائح)
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة شطة
الخطوات:
  • ضبط حرارة الفرن علي 180 درجة
  • بتنضفي السمك او بتجبية متنضف (حسب الرغبة) ثم غسله جيدا بالماء واهم حاجة فتحتين من الضهر عشان تسويته
  • عصر 2 عدد ليمون علي السمك بعد تنضيفه وغسله وفتحة وضعية جانبا
  • غسل الايدي جيدااااا ضعي الطماطم في اناء غويط ثم ضعي عليه الملح والكمون والشطة والثوم والبصل والبقدونس
  • اخلطيهم بايدك جيداا حتي يصبح الخليط قابل لحشو السمك
  • افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط
  • ضعي السمك ثم اعصري عدد 2 ليمون ثم قطعي الليمون شرائح بعد عصره وانثريه عالسمك
  • ضعي البطاطس المقطعة دوائر علي السمك ثم ضعيها في الفرن حتي تمام النضج وبالهنا والشفا

تعليقات